Türkiye’den Halep’e gidecek gaz Suriye’nin enerji altyapısını güçlendirecek

Türkiye, Suriye’ye Doğal Gaz Göndermeye Hazırlanıyor

Türkiye’nin, Suriye’ye 3 ay içinde günlük 6 milyon metreküp doğal gaz göndermesi planlanıyor. Bu adımın, Suriye’nin enerji altyapısında büyük bir iyileşme sağlaması bekleniyor.

Anadolu Ajansı’nın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, yıllık 2 milyar metreküp doğal gazın Suriye’de elektrik üretiminde kullanılması hedefleniyor.

Suriye’de, Baas rejiminin yıkılmasının ardından altyapının hasar gördüğü ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre 16 milyon kişinin acil sağlık desteğine ihtiyaç duyduğu belirtiliyor.

Türkiye’nin, Suriye’nin yeniden inşasına büyük önem verdiği kaydediliyor. Ülkede, petrol ve doğal gaz arama, sondaj, rafinaj, elektrik iletim hatları ve elektrik üretim santralleri rehabilitasyonu gibi alanlarda çalışmalar yürütülüyor.

Suriye Enerji Bakanı Muhammed el-Beşir’in Türkiye ziyaretinin ardından enerji alanındaki altyapı çalışmalarının hızlanacağı sinyali verildi.

Elektrik üretiminin önem arz ettiği Suriye’de, Türkiye ile Suriye arasında yaklaşık 200 megavatlık elektrik tedariki bulunuyor ve bu miktarın 300-400 megavata çıkarılması planlanıyor.

Ayrıca, Suriye’de elektrik arzının sağlanamaması sebebiyle mobil ve küçük ölçekli elektrik üretim cihazları ve jeneratörler kullanılıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın açıklamasına göre, 3 ay içinde günlük 6 milyon metreküp doğal gazın Suriye’ye gönderilmesi planlanıyor. Buna yönelik altyapı hazırlıkları devam ediyor.

Kilis’te doğal gaz boru hattı ilerlerken, Suriye tarafında da altyapı çalışmaları hızla ilerliyor. Doğal gazın Kilis üzerinden Halep’e gönderileceği belirtiliyor.

“Suriye, Enerji Sorununu Çözmekte Kararlı”

Türkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları Araştırma Merkezi (TESPAM) Başkanı Oğuzhan Akyener, Türkiye’nin farklı ülkelere elektrik ve doğal gaz ticareti yaptığını belirterek, bu adımın önemli olduğunu vurguladı.

Suriye’deki altyapının çöktüğünü söyleyen Akyener, Suriye’nin elektrik ve doğal gaz konusundaki sorunlarına çözüm bulmaya çalıştığını aktardı.

Akyener’e göre, Suriye’nin elektrik şebekelerinin iyileştirilmesi büyük önem taşıyor. Türkiye’nin bu süreçte destek vereceği belirtiliyor.

Bölgedeki en büyük doğal gaz tüketicisi olan Türkiye, enerji stratejileri doğrultusunda adımlar atarak bölgedeki rolünü güçlendirmeyi hedefliyor.

Related Posts

Warren Buffett emeklilik kararının nedenini açıkladı

Dünyanın en zengin insanlarında olan Warren Buffett, CEO’luk görevinden neden ayrıldığını ilk kez detaylarıyla açıkladı. 94 yaşındaki iş insanı, Wall Street Journal’a verdiği röportajda “Büyülü bir an yok ama yaşlandığınızı anladığınız bir gün geliyor” sözleriyle kararını anlattı.

Karadağ’da milyar dolarlık gayrimenkul projesinin peyzajını Karaoğlu yaptı: ‘Bitki değil vizyon ihraç ettik’

Karadağ, son dönemde Türk yatırımcıların radarına aldığı yeni bir ülke. Adriyatik kıyısındaki Karadağ, NATO üyesi ve 2028 yılında Avrupa Birliği üyesi olması bekleniyor. 650 bin nüfuslu Karadağ’ın turizmde gelişme modeli inşaat sektöründe önemli bir yatırım potansiyeli yaratıyor.

VİOP’ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

VİOP’ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

Emtia piyasaları tarife haftasında karışık seyretti

Emtia piyasaları tarife haftasında karışık seyretti

En büyük şirketlerin vergi tablosu gösterdi: İşçiler patronlardan daha yüksek oranda vergi ödemiş!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Vergi kaçıranları tespit etmek için OSB’lerin girişlerine vergi memuru yerleştireceğiz” açıklamasının ardından, Türkiye’nin en büyük sanayi şirketlerinin çoğu neredeyse hiç vergi ödemediği ortaya çıktı.

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi