İstanbul’da 10 evden 4’ünün deprem sigortası yok

AFAD: Silivri Açıklarında Meydana Gelen Deprem Kuzey Anadolu Fayı Üzerinde Gerçekleşti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, dün Marmara Denizi’nde Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin, Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun Orta Marmara segmenti üzerinde gerçekleştiği belirtildi. Bu depremin ardından Silivri açıklarında birçok artçı sarsıntı yaşandı.

Son depremlerin ardından, deprem sigortalarına olan ilgi tekrar arttı. Ancak, Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından bile hala pek çok ev Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmamış durumda.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’ndan (DASK) alınan bilgilere göre, İstanbul’da zorunlu deprem sigortası yaptıranların oranı %62 ve poliçe sayısı yaklaşık 2,6 milyon. Türkiye genelinde ise sigortalılık oranı %56 iken, İstanbul %62’lik oranıyla Türkiye ortalamasının üzerinde bulunuyor.

İstanbul’daki sigortalılık oranının yüksek olmasına rağmen hala her 4 evden 1’inin deprem sigortası yaptırmamış olması endişe verici bir durum.

Bölgelere göre bakıldığında, sigortalılık oranı açısından Marmara Bölgesi %64 ile ilk sırada yer alırken, en düşük sigortalılık oranı %45 ile Karadeniz Bölgesi’nde kaydedildi.

Marmara Bölgesi’nde, Yalova %83 ile en yüksek sigortalılık oranına sahip iken, onu sırasıyla %82 ile Sakarya, %79 ile Tekirdağ takip etti. En düşük oran ise %47 ile Bilecik’te görüldü.

Sigortalılar Hasar İhbarlarını DASK’a Yapabilir

İstanbul’da meydana gelen depremin ardından hasar gören sigortalı yapılar için vatandaşlar “ALO 125” Zorunlu Deprem Sigortası Hattı’nı arayarak, hasar ihbarlarını kolayca yapabilirler. Ayrıca, hasar ihbarlarını “www.dask.gov.tr” ve e-Devlet Kapısı üzerinden de iletebilirler.

Devletin sağladığı DASK, konutları deprem ve depremin doğrudan neden olduğu diğer afetlere karşı güven altına almaktadır.

Zorunlu Deprem Sigortası uygulamasının başladığı 27 Eylül 2000 tarihinden bu yana, kurumlar ve sigorta şirketleri toplumda sigorta bilincini artırmak için çalışmalarına devam etmektedir.

Related Posts

Fırsatçılara dev ceza: 1.5 milyar TL

İlk yardım ekipmanlarından çadıra, deprem çantasından ihtiyaç malzemelerine kadar deprem döneminde fahiş fiyat artışı yapan işletmeler tek tek tespit ediliyor. Ticaret Bakanlığı, usulsüzlük tespiti yapılan 1079 ürünün her birine 1.4 milyon lira ceza verirse toplam 1.5 milyar liralık ceza kesilebilir.

‘Gelişmekte olan ülkeler ABD ile hemen anlaşmalı’

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Washington’daki Bahar Toplantıları sonrasında yaptığı açıklamada gelişmekte olan ülkelerin ABD ile mümkün olan en kısa sürede (Fast track) ticaret anlaşmaları yapması gerektiğini söyledi.

Beyaz Saray rüzgârı Bitcoin’i uçurdu

Ticaret anlaşmasına dair olumlu sinyaller, kripto paralara da ivme kazandırdı. ABD-Çin ve Güney Kore temaslarından gelen haberlerle artan risk iştahı, Bitcoin’i yeniden yukarı taşıdı.

İmamoğlu soruşturması Merkez’e pahalıya patladı: Rezervler 5 haftadır aralıksız geriliyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Beymen’in kurucusu duayen iş insanı Osman Boyner vefat etti

Boyner Holding ve TÜSİAD’ın kurucularından Türk Tekstil ve moda dünyasının duayen ismi Osman Boyner, 99 yaşında hayatını kaybetti.

Deprem fırsatçıları yine iş başında! Satılık ve kiralık fiyatlara sıkı takip

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik şiddetli deprem sonrası fırsatçılar yine harekete geçti. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İstanbul depremi sonrası kiralık ve satılık ilanlarda yaşanan fiyat artışlarına karşı cezaların uygulanacağını duyurdu. Özellikle bu süreçte vatandaşlar İstanbul dışına harekete geçti. Peki hangi bölgelere talep oldu? İşte detaylar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir