Antik dönemden bugüne uzanan yerel lezzetler: 07/07 Gastrofest’in beşincisi Antalya’da düzenlendi

Antalya Gastronomi Festivali Beşinci Kez Gerçekleşti!

Sherwood Exclusive Kemer ev sahipliğinde her yıl 7 Temmuz’da düzenlenen Antalya Gastronomi Festivali, bu yıl “Tarih, doğa ve lezzet bir sofrada” temasıyla beşinci kez gerçekleşti. Festival, geleneksel gösteriler, spor etkinlikleri ve müzik performanslarıyla renklendi. Antalya’ya özgü 20 farklı coğrafi işaretli ürün ile 100’den fazla yerel lezzetin sunumu festival kapsamında gerçekleştirildi.

Festivalde, boy boncuklu balkabaklı gözleme, dökme ekmek, Antalya reçelleri, Alanya fıstıklı limonatası, fesleğenli kıl patlıcan yemeği, Alanya gülüklü çorbası, Antalya civesi gibi yöresel kahvaltılıklar, içecekler, sebze ve et yemekleri, çorbalar, deniz ürünleri, tatlılar ve meyveler tanıtıldı.

İnsanlar Türk Mutfağını Keşfetmek İstiyor!

Festivalin organizatörü Asuman Dokgöz, festivalin amacını şu sözlerle açıkladı: “Burada hedeflenen sadece lezzetlerin misafirlerle buluşturulması değil, aynı zamanda kayıt altına alınmamış ürünlerin tanıtılması. Türk mutfağının yurt dışında da tanınmasını ve sevilen tatlar arasında yer almasını hedefliyoruz. Geleneksel yemeklerimizi insanlara tanıtmak, festivale katılan herkesi Türk mutfağının zenginliğiyle buluşturmak istiyoruz.”

Yerel Üreticiler de Destekleniyor!

Festivalin bir diğer önemli yanı ise yerel üreticilerin desteklenmesi. Dokgöz, “Lezzetlerin otel ve restoranlarda yer almasıyla sadece gastronomi alanında değil, aynı zamanda yerel üreticilerin de desteklenmesi amaçlanıyor. Böylece, unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerin üretimi devam edecek ve doğru malzemelerle hazırlanan yemekler misafirlerle buluşacak” şeklinde konuştu.

Antalya Turizminde Yeni Bir Dönem!

Antalya’nın turizm potansiyeliyle öne çıktığını belirten Dokgöz, “Antalya sadece güneş ve deniz turizmi değil, aynı zamanda zengin gastronomi ve kültürel mirasa sahip bir destinasyon. Festivalimiz aracılığıyla turistlere sadece lezzetleri değil, aynı zamanda bu coğrafyanın tarihi ve kültürel dokusunu da tanıtmayı hedefliyoruz. Festivalimizin başarısıyla birlikte bu etkinliği daha da büyüterek gelecek yıllarda da devam ettirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Related Posts

Çocukların dijitalle ilişkisi yaz tatilinde nasıl olmalı?

Yaz tatilinin 20 Haziran’da başlamasıyla okul öncesinden lise kademesine kadar yaklaşık 20 milyon öğrenci, 8 Eylül’e kadar okuldan ve arkadaş çevresinden uzak kalacak.

Oyuncu Şekip Taşpınar, hayatını kaybetti

Oyuncu Şekip Taşpınar, hayatını kaybetti

Bugün Resmi Gazete kararları 2 Temmuz 2025 Çarşamba || Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı!

2 Temmuz 2025 Resmi Gazete kararları yayınlandı. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, atama kararları ve yeni yönetmeliklerin de yer aldığı 32944 sayılı Resmi Gazete’de bugün, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yer aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen yönetmelik, 2 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girdi. Ayrıca Resmi Gazete’de Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ve Demiryolu Uygunluk Değerlendirme Kuruluşları Yönetmeliği de yayınlandı. Peki, 2 Temmuz bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? İşte, 32944 Sayılı 2 Temmuz 2025 Tarihli Resmi Gazete kararları ve ayrıntılı bilgiler.

Yeşilçam’ın yıldızı Cüneyt Arkın’ın vefatının üzerinden 3 yıl geçti

Yeşilçam’ın yıldızı Cüneyt Arkın’ın vefatının üzerinden 3 yıl geçti

Bugünkü Resmi Gazete kararları 27 Haziran 2025 Cuma | Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? TBMM’nin çalışma süresi uzatıldı!

Resmi Gazete kararları 27 Haziran 2025 belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, atama kararları ve yeni yönetmeliklerin de yer aldığı 32939 sayılı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, Türkiye Büyük Millet Meclisinin Çalışma Süresinin Uzatılmasına İlişkin Karar yer aldı. Karara göre 1 Temmuz’da tatile girmesi gereken TBMM, çalışmalarına devam edecek. Öte yandan Türkiye Bilimler Akademisi Genç Akademi Topluluğu Yönetmeliği ile Hacettepe Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Giresun Üniversitesi öğretim görevlisi alımı ilanları da Resmi Gazete’de yer aldı. İşte, 27 Haziran 2025 Resmi Gazete kararları ve ayrıntılı bilgiler…

Muharrem ayının 9, 10 ve 11. günlerinde tutulan orucun hükmü nedir, sünnet midir? Diyanet Muharrem ayı orucu fazileti…

Muharrem ayı orucu için araştırmalar hız kazandı. Muharrem orucu fazileti Diyanet sayfasından paylaşıldı. “Muharrem” hürmet edilen anlamındadır. Bu ay Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından Allah’ın ayı diye nitelendirilmiştir (Müslim, Sıyâm, 202-203 [1163]). Bu niteleme Muharrem ayının faziletine, ilahî feyz ve bereketinin bolluğuna işarettir. Muharrem ayının 9, 10 ve 11. günlerinde tutulan orucun hükmü nedir, sünnet midir? İşte, Diyanet Muharrem ayı orucu fazileti…