Hastalıkların yaygınlaştığı bu dönemde ilaç gibi gelecek bal, yoğurt ve limon birleşince sağlıklı bir karışım ortaya çıkıyor. Karıştığında ilginç bir tada sahip olan bu karışımdan yalnızca 1 kaşık tüketmek yeterli.
Boğaz ağrısı ve iltihaplanma durumunda bal ve limon karıştırılarak tüketiliyor. Bu ikiliye bir de yoğurt eklendiğinde bağışıklık sistemine tavan yaptıracak bir karışıma dönüşüyor. Bu besinler, bağışıklık sistemini güçlendirerek yaygın enfeksiyon hastalıklardan korunmanızı sağlar.
Bal antioksidan özellikleri ve daha birçoğu sayesinde enfeksiyonların yayılmasını önlerken limonun C vitamini takviyesiyle güçlü bir vücuda sahip olabilirsiniz. Yoğurt ise bol probiyotik içeriğiyle zengin olup, bağırsak sağılığı için etkili bir ilaçtır.
Ciğerlerde oluşan tıkanıklık, boğaz ağrısı ve geçmeyen öksürük bu karışım sayesinde hafifleyebilir. Boğazlarda biriken iltihabın vücuttan atılması zor olabilir.
Sindirim problemleri için birebir etkili olan bu karışım probiyotikler, sindirim fonksiyonlarını düzenleyen maddeler ve yatıştırıcılık etkisi yönünden zengindir. Sindirim sistemini düzeltmek için birkaç kaşık tüketmeniz yeterli. Ardından karnınızın çalışmaya başladığını hissedeceksiniz.
Karışım sayesinde boğaz ağrınız azalarak rahat bir nefes aldıracak. Baldaki doğal antibakteriyel özellikler öksürüğü hafifletirken limonla birleşimi iltihap söktürücü görevi görür.
Sinir sistemini yatıştırdığı düşünülen bu karışım daha sakin bir ruh hali sunuyor. Vücudun şeker ihtiyacını karşılayarak tatlı krizlerine de bir son verebilirsiniz.
Diş eti problemleri yaşayan kişiler bal, limon ve yoğurdu karıştırarak diş etinde oluşan problemleri tedavi edebilir. Özellikle diş eti çekilmesi yaşıyorsanız bu karışım sizin için adeta bir ilaç olacak.
Spor yapan kişilerin bu karışımı spordan önce tüketmesi şart. İçindeki yüksek kalsiyum birleşimiyle kemik erimesi riskini azaltır. Kemikleri güçlendiren etkili karışımı düzenli olarak tükettiğinizde bu faydalardan yararlanabilirsiniz.
Bunun için yapmanız gereken şey bal limon ve yoğurdu bir kabın içinde güzelce karıştırmak. Dilerseniz daha farklı bir tat vermek için üzerine tarçın serpiştirebilirsiniz. Bu haliyle de faydalı bir besin olacaktır.