Bu Metaverse Coin Yüzleri Güldürdü: Devamı Gelecek mi?

Apecoin fiyatı, Çarşamba günü 1,30 dolar ile haftanın en düşük seviyesine geriledi. Ancak, daha sonra yüzde 30 değer kazanarak 1,70 doların üzerine çıktı. On-chain veriler, metaverse coin fiyat beklentilerine ilişkin bir görünüm sağlıyor. Kripto analisti Ibrahim Ajibade, APE’nin devamını getirip getiremeyeceğini inceliyor.

Apecoin uzun vadeli holder cüzdanları önemli ölçüde arttı

Apecoin (APE), popüler BoredApeYachtClub (BAYC) NFT ekosisteminin temelini oluşturan yerel token. Metaverse coin fiyatı, Ekim’de tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi. Hatta, Kriptokoin.com‘dan takip ettiğiniz üzere 1 dolarlık destek seviyesini kaybetme noktasına geldi. Ancak o zamandan bu yana APE, 1,70 dolara %70 oranında toparlandı.

Altta yatan on-chain veri trendleri, APE uzun vadeli yatırımcılarının gösterdiği direncin bu ayki fiyat toparlanmasında çok önemli olduğunu gösteriyor. IntoTheBlock’a göre, uzun vadeli ve kısa vadeli APE adreslerinin sayısı pozitif bir eğilim sergiliyor. Aşağıdaki Tutulan Süreye Göre Adresler grafiği, uzun vadeli adres sayısının Kasım ayının başından bu yana 6.060 cüzdan arttığını gösteriyor. Bu arada, Apecoin ağı söz konusu dönemde 3.800 daha az sayıda trader/kısa vadeli cüzdan kaydetti.

Apecoin (APE) Tutulduğu Süreye Göre Adresler. Kaynak: IntoTheBlock

Bu grafik, bir Blockchain ağındaki cüzdanların, tokenlarının hareketsiz kaldığı süreye göre gruplandırmasını gösteriyor. Uzun vadeli yatırımcıların sayısındaki artış genellikle bir yükseliş sinyalidir. İlk olarak bu, metaverse coin fiyatının daha az satış baskısı yaşaması anlamına gelir. Çünkü, bu yatırımcılar, varlıklarını daha az sıklıkta hareket ettirirler. Dolayısıyla, bu olumlu sapma muhtemelen APE fiyatının daha da yükseleceğinin habercisi.

Boğa traderlar spot piyasaların kontrolünü ele geçirdi

Toplam borsa emir defterleri grafiği, yükseliş momentumunu doğrulayan bir başka hayati metaverse coin on-chain metriği. Son dönemde 10 kripto borsasının işlem kayıtlarından elde edilen veriler, boğaların şu anda üstünlüğü elinde bulundurduğunu gösteriyor. Aşağıda gördüğünüz üzere, boğa APE traderları ortalama 1,40 dolar fiyattan 11,6 milyon APE alım emri verdi. Satıcılar ise ortalama 1,95 dolar fiyattan 11,1 milyon APE tokenını satışa çıkardı.

Apecoin (APE) Toplam Emir Defterleri. Kaynak: IntoTheBlock

Şu anda Apecoin piyasasındaki talep, arzı yaklaşık 500.000 APE aşıyor. Bu durum, boğaların sürücü koltuğunda oturduğunun açık bir göstergesi. Mantıksal olarak, bir varlığa olan talep arzı aştığında, satıcılar emirlerini hızlı bir şekilde yerine getirmek için rekabet ederler. Bu yüzden, göreceli kıtlık fiyat üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturur. Sonuç olarak, birçok alıcı önümüzdeki günlerde fiyatları boğaların ortalama fiyatı olan 1,95 dolara doğru yükseltme eğiliminde olabilir.

Metaverse coin fiyat tahmini: Olası kırılma 1,95 doların üzerinde

On-chain perspektiften bakıldığında, artan uzun vadeli yatırımcı sayısı ve Apecoin spot piyasalarındaki artan talep, fiyatı muhtemelen 2 dolara doğru yönlendirecek. Mevcut APE yatırımcılarını giriş fiyatlarına göre gruplayan Global In/Out of the Money (GIOM) verileri de bu öngörüyü doğruluyor. Veriler, 19.110 adresin minimum 1,96 dolar fiyattan 72,8 milyon APE satın aldığını gösteriyor. Bu yatırımcılar erken çıkış yaparsa, APE fiyatında anında bir düzeltmeyi tetiklemeleri olası. Bununla birlikte, bu ilk satış duvarını aşması halinde Apecoin fiyatının Ağustos ayından bu yana ilk kez 2 doları geri kazanması mümkün.

Apecoin GIOM verileri. Kaynak: IntoTheBlock

Yine de, metaverse coin fiyatı 1,2 doların altına inerse ayılar bu olumlu tahmini geçersiz kılabilir. Ancak bu durumda, ortalama 1,18 dolar fiyattan 72,8 milyon APE satın alan 9.820 adresin ilk desteği vermesi muhtemel. Bu yatırımcılar sağlam bir şekilde HODL yaparsa, büyük olasılıkla APE fiyatının tersine dönmesini engelleyeceklerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x